Nova društvena mreža fokusiraće se na tekstualne objave 📱

Mark Zakerberg i Meta "razmatraju planove" za potpuno novu društvenu mrežu sličnu Tviteru koja će se fokusirati na tekstualne objave, potvrdila je kompanija publikaciji Platformer.

- Verujemo da postoji prilika za poseban prostor gde kreatori i javne ličnosti mogu deliti vremenski osetljive informacije o svojim interesovanjima - rekao je predstavnik Meta-e tehnološkom bilten-u.

Projekat je trenutno poznat samo po kodnom nazivu "p92", a prema ljudima upućenim u planove, nova društvena mreža kompanije Meta će biti decentralizovana i koristiće isti protokol kao i Mastodon, poznat kao ActivityPub.

Korisnici će moći da se prijave na "P92" sa svojim Instagram nalozima, a Meta se nada da će iskoristiti podatke svih korisnika Instagrama da poboljša proizvod čak i ako ne koriste novu društvenu mrežu, prenosi Business Insider.

Novi planovi kompanije Meta dolaze u trenutku kada je Tviter u sve većim problemima, nakon što je Ilon Mask preuzeo ovu društvenu mrežu u oktobru prošle godine.

Mask je od tada smanjio radnu snagu Tvitera za skoro 3 četvrtine, imali su probleme sa radom same društvene mreže, a došlo je i do "masovnog pada reklamiranja", kako je sam Mask izjavio, rekavši da su za to krivi "politički" razlozi, prenosi Telegraf.

Drugim rečima, od Maskovog preuzimanja Tvitera stvari za ovu društvenu mrežu zaista ne idu na dobro.

Ipak, Meta se nedavno ugledala na Maska kada je najavila da će naplaćivati pretplatu za verifikaciju na njihovim platformama.

Osnivač Tvitera Džek Dorsi, koji je kritikovao Maskovu upravu, takođe je nedavno lansirao novu platformu nazvanu Bluesky.

Autor: Telegraf