Policija je rekla da je okrivljeni više puta koristio laser velike snage kako bi ometao komercijalne avione

Kalifornijska policijska uprava Long Biča uhapsila je 46-godišnjeg muškarca zbog navodnog usmeravanja "lasera velike snage" i ometanja više aviona gotovo godinu dana, penosi IBS Times.

Službenici za sprovođenje zakona pokrenuli su operaciju 18. januara uz pomoć Federalne istražne kancelarije (FBI) i ušli u trag osumnjičenom, identifikovanom kao Mark Alen Barger, dok je napuštao svoju rezidenciju u bloku 1600 u ulici Silva, navodi se u saopštenju policijske uprave.

Policija je rekla da je Barger više puta koristio laser velike snage kako bi ometao komercijalne avione, privatne avione, pa čak i helikopter FOX-a oko aerodroma Long Bič.

- Tokom proteklih nekoliko sedmica službenici i detektivi LBPD-a istraživali su višestruke incidente u kojima je laser velike snage korišćen za ometanje helikoptera FOX-a, komercijalnih i privatnih aviona u blizini aerodroma Long Bič. Kroz brojne incidente, piloti FOX-a zaključili su da je opšte područje iz kojeg je došao laser otprilike 1500-1600 blok Ulice Silva u Long Biču - prenosi

Autor: Nezavisne