Ova odluka usledila je, nakon što je Fejsbuk cenzurisao dve objave sa korisničkog naloga koji vodi transrodni i nebinarni američki par

Meta, kompanija koja je vlasnik Fejsbuka i Instagrama, konačno bi mogla da promeni pravilo o zabrani prikazivanja bradavica na ženskim grudima. Nadzornik sadržaja kaže da trenutna pravila ograničavaju pravo na izražavanje žena, kao i transrodnih i nebinarnih osoba.

Prošlo je 10 godina otkako su majke u sedištu Fejsbuka dojile svoju decu u znak protesta protiv pravila, i tek sada dolazi do promena.

U odluci od 17. januara, Nadzorni odbor, nezavisno telo sastavljeno od akademika, političara i novinara koji savetuju kompaniju o politici moderiranja sadržaja, preporučio je da Meta promeni svoj standard za golotinju odraslih i seksualne aktivnosti.

Ova odluka usledila je, prenosi Gardijan, nakon što je Fejsbuk cenzurisao dve objave sa korisničkog naloga koji vodi transrodni i nebinarni američki par.

Pozirale su u toplesu, ali sa prekrivenim bradavicama. Objavu su pratili znaci za trans zdravstvenu zaštitu, a takođe je prikupljao novac za operaciju. Objava je uklonjena, ali je nakon pritužbi vraćena.

Cela kampanja #FreeTheNipple postala je viralna širom sveta, čak je i grupa uticajnih ljudi razgovarala sa Metom, ali tek sada se menjaju politike i pravila.

Autor: redportal.rs