Nastaviće da živi kao veštačka inteligencija

Japanac Hideo Kodžima, kreator video igara kao što su Death Stranding i Metal Gear Solid, veruje da će nastaviti da stvara igre i nakon što ga ne bude... Naime, otkriva da ima neke prilično jedinstvene planove koje ima. pokušavajući da omogući "život" na Zemlji čak i nakon smrti.

- Nastaviću da vodim sve dok sam ovde, a važno mi je samo da naši koreni, kada je u pitanju stvaranje, ostanu netaknuti. Ali verovatno ću ostati na zemlji kao veštačka inteligencija posle smrti, pojasnio je. - Morate biti stimulisani na mnogo različitih načina ako želite da nastavite da stvarate nove stvari, pa ću valjda nastaviti da sarađujem sa drugima i prihvatam nove stvari, čak i ako zvanično nisam živ - naglasio je Kodžima.

Prema njegovim rečima, nova tehnologija stalno zamenjuje staru.

Tehnologija koju koristite danas možda neće biti primenljiva sutra, a ja sam zainteresovan da pronađem načine da ugradim novo. Pogrešan izbor može značiti neuspeh, naravno. Pomalo liči na svemirski program - dodao je vizionar.

Takođe je govorio o svom projektu sa Majkrosoftom.

– Projekat je zahtevao infrastrukturu koja nikada ranije nije bila potrebna, pa sam razgovarao sa mnogo različitih velikih kompanija i pravio prezentacije, ali su svi mislili da sam lud. Na kraju je Majkrosoft pokazao razumevanje i sada zajedno radimo na projektu - objasnio je on.

Kojima nije izneo više detalja o tom projektu, ali u međuvremenu je u produkciji Death Stranding 2, a u pripremi je i film zasnovan na prvom delu video igrice.

Autor: redportal.rs

#Hideo Kodžima

#Video igre

#japanac