Ukidanje zabrana oglasa političarima – koje su na snazi od 2019. – moglo bi potencijalno dovesti do većeg prihoda za Tviter

Viter planira da ukine ograničenja na političke oglase, rekavši da će odmah dozvoliti plaćeni sadržaj zasnovan na problemima na platformi, dok će se politički oglasi vratiti "u narednim nedeljama".

Ovo saopštenje dolazi nakon što su oglašivači masovno napustili platformu nakon preuzimanja Elona Maska u oktobru, nakon čega je usledio nagli govor mržnje i povratak nekoliko ranije zabranjenih desničarskih profila.

Ovim potezom Tviter je takođe u liniji sa nekoliko drugih velikih kompanija za društvene medije, kao što su Metin Fejsbuk i Guglov Jutjub, koje omogućavaju plaćeni politički sadržaj. Jedan značajan izuzetak je TikTok, koji i dalje ima zabranu političkog oglašavanja.

Ukidanje zabrana oglasa političarima – koje su na snazi od 2019. – moglo bi potencijalno dovesti do većeg prihoda za Tviter.

Kompanija je takođe najavila planove za proširenje političkog oglašavanja, ali nije postavila konkretan vremenski okvir dalje od „sedmica“.

Autor: redportal.rs

#Tvite

#političko oglašavanje

#reklame