Voljan da "uđe u rat" sa gigantom umesto da plati proviziju

Tviter bi mogao da podigne cenu pretplate za "plavu kvačicu" na 11 dolara, sa 7,99 dolara, ako se plaća preko aplikacije za iPhone, i na 7 dolara ako se plaća na veb lokacij, ipiše Reuters.

Kako je izvestio sajt The Information, od izvora upoznatog sa slučajem, taj potez verovatno predstavlja otpor protiv provizije od 30% koju proizvođač iPhone-a naplaćuje programerima softvera za kupovinu u aplikaciji.

Niže cene na veb lokaciji takođe će verovatno dovesti više korisnika na tu platformu za razliku od registracije na svojim iPhone uređajima. Nije pominjano da li će se cene promeniti i za Android platformu.

Ilon Mask još uvek nije ni potrvrdio ni opovrgao navode američkih medija. Takođe, Apple i Google nisu odgovorili na zahtev za komentar, prenosi Telegraf.

Podsetimo, Mask je u seriji tvitova prošle nedelje naveo različite pritužbe prema Apple-u, uključujući naknadu od 30 odsto koju proizvođač iPhone-a naplaćuje programerima softvera za kupovinu u aplikaciji. Takođe je postavio mim koji sugeriše da je voljan da "uđe u rat" sa gigantom umesto da plati proviziju.

Novi vlasnik Tvitera se kasnije sastao sa izvršnim direktorom Apple-a Timom Kukom u sedištu kompanije i kasnije tvitovao da je nesporazum oko uklanjanja Tvitera iz Apple-ove prodavnice aplikacija rešen.

Autor: Telegraf

#Google

#Ilon Mask

#apple

#iphone

#tviter