Elis: Tesla je rekao da treba pronaći ono što volimo, usredsrediti se na to i vredno raditi!

U ponedeljak, 26. septembra, u Ada molu u Beogradu održan je Tesla Show.

🎶 Sestre Gobović su izvele 2 numere – jednu o Srbiji a drugu, i to premijerno, o Nikoli Tesli. One su pozvane da 14. januara odu na Njujoršku konferenciju, na kojoj će predstavljati i Srbiju i našeg velikog naučnika Nikolu Teslu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

💡 Posetioci su mogli videti i Tesline eksperimente: Teslin transformator i Kolumbovo jaje u Teslinom obrtnom magnetnom polju, koje je izveo Branislav Juranović u ime Tesla science foundation.

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

😎 Takođe, Teslin lik od Rubikovih kocki složio je Andrej Mikulić (14) iz Banjaluke. Andrej je istakao da je na tome radio oko nedelju dana, svakog dana po 2 sata. Takođe je dobio poziv za Ameriku kako bi i tamo pokazao svoje umeće.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

⚡️ Zatim, predstavljena je knjiga Tesline reči Elisa Osvalta iz Njujorka. Ova knjiga sadrži intrevjue Nikole Tesle koji do sada nisu objavljivani. Za Nikolu Teslu je rekao da je bio genijalac od kojeg mogu da uče i oni od 4 i oni od 70 godina.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

😍 Bilo je omogućeno i igranje Pertinijeve interaktivne društvene igre Tesla – potraga za pronalascima. Takođe, pomoću aplikacije preko izloženih panoa posetioci su mogli da vide određene Tesline eksperimente.

🎬 Prikazan je i 3D film o Teslinom životu.

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Eksperimenti

#Nikola Tesla

#Teslin šou

#Tesline reči