CEO kompanije Tesla možda će prekinuti dil od 44 milijarde dolara jer, kako navodi, Tviter i dalje ne objavljuje podatke o botovima

Milijarder i vlasnik kompanija Tesla i SpaceX Elon Mask otvoreno je uputio pretnju mreži Tviter i odboru direktora kompanije da će prekinuti preuzimanje mreže i ukinuti dogovor od 44 milijarde dolara jer kompanija još uvek nije predstavila podatke o spam nalozima i broju lažnih naloga - botova. Kako su izjavili Maskovi advokati:

Ovo je čisto kršenje protokola i obaveza koje je na sebe preuzeo Tviter po ugovoru o kupovini. Gospodin Mask zadržava sva prava koja rezultiraju ovim potezima kompanije, uključujući i pravo da kompletno abortira sve procese i prekine protokol kupovine mreže za 44 milijarde dolara.

U srži problema leži Maskov zahtev da Tviter prikaže računicu i na koji način je došao do brojke od 5% lažnih naloga od ukupnog broja naloga na mreži. Sa druge strane, Mask tvrdi da je čak 20% svih naloga lažno. Prošlog meseca je izjavio da je pauzirao preuzimanje Tvitera zbog zabrinutosti oko lažnih naloga i da će najverovatnije ponovo pregovarati oko cene kupovine usled realnosti da na mreži postoji veliki broj lažnih naloga.

Sa druge strane, Tviter je izjavio da je podelio sve podatke sa Maskom prema obavezama koje su preuzete u ugovoru o kupovini:

Naša namera je da završimo transakciju i da pritisnemo ispoštovanje do sada postignutog dogovora, uslova i nadasve cene.

U slučaju da dođe do prekida kupovine, Mask rizikuje penal od milijardu dolara kao cenu za prekid ugovora. Deoničari Tvitera su ga već tužili za obaranje cene deonica kompanije usled problema oko preuzimanja i sumnje u validnost aktivnih naloga. Samo u ponedeljak deonice su pale za 1,5% i trenutno su čak 27% ispod cene koja je bila za vreme potpisanog dogovora o kupovini kada je Mask pristao da plati po 54,2 dolara za svaku deonicu kompanije koja već nije u njegovom posedu.

Kako objašnjavaju Maskovi advokati u svom javnom obraćanju:

U ovom trenutku gospodin Mask veruje da Tviter odbija da se povinuje pravilima na koje se obavezao u ugovoru o kupovini, zbog čega se podigla sumnja da kompanija odbija da otkrije zatražene podatke usled straha šta će se otkriti kada gospodim Mask nezavisno abalizira podatke. Ako je Tviter apsolutno samouveren u tačnost tih podataka, gospodin Mask u tom slučaju ne razume zašto kompanija ne želi da dozvoli da on sam i nezavisno proveri tačnost njihovih iznetih podataka o broju aktivnih koriskina i broju lažnih naloga na mreži.
pročitajte još

Bitkoin ponovo PAO

Autor: redportal.rs

#44 milijarde dolara

#Botovi

#Deonice

#Direktori

#Ilon Mask

#Sukob

#Twitter

#advokati

#aktivni nalozi

#botine

#broj korisnika

#deoničari

#jednačina

#korisnici

#kupovina

#lažnajci

#lažni nalozi

#obraćanje

#odbijanje

#prekid

#preuzete obaveze

#stopirana kupovina

#tužba

#tviter

#ugovor

#ugovor o kupovini