Ogromno nezadovoljstvo načinom na koji je rukovodio pokušajem kupovine

Kako se priča po kuloarima i kako se izveštava, navodno investitori spremaju tužbu protiv CEO Tesla kompanije Ilona Maska zbog načina na koji je rukovodio pokušajem kupovine Tviter društvene mreže.

Tužba tereti Maska da nije na vreme obavestio da je kupio 5% Tvitera do 14. marta. Time što je "utajio" ovu informaciju, prema njihovim navodima, sebi je sačuvao 156 miliona $.

Investitori navode da je Mask nastavio da kupuje deonice, pre no što je početkom aprila objavio da poseduje 9,2% kompanije.

Pored navedenog, u tužbi se navodi da je Mask iskoristio svoj snažan uticaj na mreži Tviter (poseduje preko 95 miliona pratilaca) da izbacuje dezorjentišuće i zbunjujuće informacije. Početkom maja Mask je izjavio da koči sa kupovinom Tvitera dok ne dobije još informacija o lažnim nalozima i botovima na mreži - tačnije o njihovom broju.

Investitori sa druge strane, navode da Mask igra prljave igre da bi ocrnio društvenu mrežu Tviter i dobio je po što manjoj ceni.

Kako je navela grupa investitora:

Time što je odlagao otkrivanje njegovog udela u Tviteru, Mask je manipulisao tržištem i kupio deonice Tviter mreže za nižu cenu.

Kako je izjavio za BBC jedan od advokata tužbe Frenk Botini, Mask nastavlja da crni kompanijz koju želi da kupi za 44 milijarde, u nadi da će ponovo da se pogodi za bolju cenu.

Autor: redportal.rs

#44 milijrde dolara

#Botovi

#Ilon Mask

#Twitter

#crnjenje

#investitori

#kupovina

#lažni nalozi

#manja cena

#mreže

#obaranje cene

#stopiranje kupovine

#tužba

#tviter