Bonuse kompanija obično ne isplaćuje u ovo doba godine

Nedelju dana pre Božića, Apple je rekao nekim od svojih vrhunskih inženjera da će dobiti iznenađujuće bonuse u rasponu od 50.000 do 180.000 dolara, izdate kao ograničene deonice, prema Blumbergu. Bonusi, koje kompanija obično ne isplaćuje u ovo doba godine, navodno su dodeljeni visokim učincima kako bi ih ubedili da odu u Metu.

Divovi iz Silicijumske doline imaju dobar razlog da budu oprezni jedni prema drugima. Prema Blumbergu, Meta je u poslednjih nekoliko meseci preotela oko 100 inženjera iz Apple-a, dok je jedan broj vrhunskih zaposlenih u Meti prešao u Apple.

Meta je nedavno objavila svoj master plan za izgradnju takozvanog Metaverse, okruženja virtuelne realnosti u kojem ljudi mogu da komuniciraju sa drugim korisnicima. Trenutno se čini da je projekat nešto više od Zoom sastanka sa VR slušalicama, ali ima uzvišene vizije za stvaranje impresivne platforme nalik Readi Plaier One OASIS-u u narednih 10 do 15 godina. Da bi to postigla, kompanija je saopštila da će zaposliti 10.000 visokokvalifikovanih inženjera unutar Evropske unije (EU) u narednih 5 godina.

Ipak, neki vodeći stručnjaci sugerišu da Metaverse izaziva gomilu zabrinutosti, od pitanja sajber bezbednosti do zloupotrebe moći. Ilon Mask jednostavno misli da je ideja prenaglašena i, iskreno, pomalo dosadna.

- Nisam siguran da prihvatam ovu ideju o Metaverse stvarima. Naravno da možete staviti TV na nos. Nisam siguran da vas to čini „u metaverzumu“, znate. Ne vidim da neko ceo dan drži jebeni ekran na licu i ne želi da ode. To izgleda. Mislim da smo daleko od nestanka u Metaverzumu. Zvuči kao nekakva reč - nema šanse - rekao je Mask nedavno u podkastu sa konzervativnim satiričnim sajtom The Babilon Bee.

Autor: redportal.rs

#apple

#bonus

#inženjeri

#meta

#plate