Deo plana POTPUNE ZABRANE upotrebe vozila na fosilna goriva do 2030.

Kako prenosi portal Mondo, na pomolu je prava mala revolucija. Od sledeće godine Velika Britanija će zakonom zahtevati da svaka nova kuća, zgrada ili stambeni objekat imaju odgovarajući broj priključaka za punjenje električnih automobila.

Samo ovom odlukom broj priključaka će skočiti za čak 145.000 u celoj zemlji.

Pored ove odluke, planira se i da se u već postojećim domovima ubrza uvođenje punjača za električna vozila.

Kako se navodi u izjavi:

Ovo će značiti da ljudi mogu da kupe nove nekretnine koje su već́ spremne za budućnost električnih vozila, a istovremeno će obezbediti da mesta za punjenje budu lako dostupna u novim prodavnicama i na radnim mestima širom Velike Britanije – kako bi dopuna električnih automobila postala podjednako dostupna kao dopuna benzina ili dizel automobila danas.

Vlada je već pomogla instalaciju oko 250.000 punjača širom zemlje, a novim merama se i dalje podupire nastojanje da se u Velikoj Britaniji do 2025. godine maksimalno smanji broj automobila sa unutrašnjim sagorevanjem i da što veći broj bude zamenjen električnim vozilima.

Novim regulativama obuhvaćene su i prodajni lanci, supermarketi, robne kuće, kao i bilo kakav prodajni objekat u okviru koga se obavlja automobilski saobraćaj.

Takođe. vlada planira da pomogne da se obnove stari parkinzi , kao i pretvaranje običnih parking mesta u električnih stanica za punjenje.

Trenutno Velika britanija se čvrsto drži plana da do 2030. godine potpuno zabrani upotrebu vozila na fosilno gorivo. Država planira da uloži najmanje 500 miliona funti za izgradu potrebne infrastrukture za električna vozila.

Autor: mondo.rs

#2022.

#2030.

#Električna vozila

#Električni punjači

#Infrastruktura

#Velika Britanija

#automobila

#na fosilne goriva

#običnih

#ukidanje vozila

#zabrana