Banke predviđaju dalji rast ove kriptovalute

Tržište kriptovaluta je i danas nastavilo sa trendom rasta. Tržišna kapitalizacija je u odnosu na juče uvećana za još 2,1 odsto i iznosi 3,08 biliona dolara.

Cena najpoznatije kriptovalute na svetu, bitkoin, je u proteklih 24 sata porasla za 3,2 odsto. Njim se trenutno trguje po ceni od 68.011 dolara.

Itirijum u isto vreme beleži rast od 1,5 odsto i prema podacima sajta koingeko on se ceni na 4.807 dolara.

Iz najveće američke banke JPMorgan stiže predviđanje da bi bitkoin mogao dugoročno da skoči na 146.000 dolara, ako volatilnost splasne i institucije počnu da preferiraju bitkoin više nego zlato u svojim portfeljima. To je otprilike oko 130 odsto više od sadašnje cene bitkoina, piše Biznis Insajder.

JP Morgan takođe smatra da se bitkoin, koji je takođe u neku ruku redak proizvod, sve više natiče sa zlatom za pozornost ulagača kao zaštitu od inflacije, odnosno kao nešto što će rasti čak i kada inflacija ruši vrednost druge imovine.

- Čini se da je ponovno pojavljivanje zabrinutosti od infalcije među ulagačima tokom septembra i oktobra 2021. obnovilo interes za korišćenje bitkoina kao zaštite od infalcije, rekao je strateg JPMorgana Nikolaos Panigirtzoglou.

Autor: blic.rs

#68.000 dolara

#bitkoin

#novi rekord