Dobrodošli u Metaverzum 🤔

Rebrendiranje Fejsbuka je uzelo maha, nova kompanija Meta je izbacila video-snimke u kojima vlasnik Mark Cukenberg objašnjava šta nas sve čeka u budućnosti sa njihovom kompanijom.

Cukenberg je predstavio svoj metauniverzum, novi digitalni svet u kojem se možete predstaviti kako god vi želite i u kojem možete da doživite štagod poželite. Ceo metauniverzum izgleda futuristički naravno sa ekranima u vazduhu svuda oko vas i promenom digitalne scene oko vas, kao i što je vrlo bitno vašim avatarom koji možete sami da napravite.

Kraći video-snimak Mete možete pogledati na snimku ispod. 👇🏻

Ipak, mnogi kritičari rebrendiranja naglašavaju da je ovo samo deo prikrivanja sve većih napada na kršenje privatnosti i mešanje u slobodu govora ili nedostatka restrikcija nad govorom mržnje, zavisi odakle su dolazili napadi, pod kojim je Fejsbuk bio izložen nedavno.

- Fejsbuk je Fejsbuk. Ne pišite o imenu, pišite o onome što rade, jer to je bitno. Papirologija ne menja suštinu stvari - rekao je Edvard Snouden na Tviteru.

IZVOR : TW / @Snowden

Meta je između ostalog prikazivala veću mogućnost povezivanja ljudi širom sveta, da ćete moći da predstavite sebe, ili kroz svog avatara svuda u svetu i u hologramskoj sferi.

Foto: Printscreen YouTube

Puno objašnjenje možete pogledati na njihovom Jutjub kanalu ispod. 👇🏻

IZVOR: YT / Meta

Autor: redportal.rs

#Cukenberg

#Fejsbuk

#Metavrzum

#meta