Osnovna cena iznosi milion dolara, nešto bolji model košta dva, a cena se može popeti i iznad tri miliona dolara

Direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, ranije je izjavio da bi Cybertruck mogao dostići cenu od milion dolara zbog problema s dobavljačima i drugih faktora, no već sada postoji SUV koji košta mnogo više.

Reč je o SUV-u Karlman King čija osnovna cena iznosi milion dolara, nešto bolji model košta dva, a cena se može popeti i iznad tri miliona dolara.

IZVOR: YT/Karlmann King

Na prvi pogled, model izgleda kao SUV verzija Batmobilea, klirens je povećan, a unutrašnjost modifikovana tako da izgleda kao da je kriminal zauvek napustio Gotam Siti pa Brus Vejn sada može uživati u bogatstvu i luksuzu. No, stvarnost je da u Evropi postoji kompanija koja može napraviti ovakvo vozilo.

Radi se o kompaniji Karlman, koja zapošljava 1.800 ljudi s ciljem proizvodnje SUV-a po želji kupca. Model je zasnovan na šasiji Forda F-550, koji je itekako poznato ime. U Karlmanu se ne bave mnogo vešanjem i menjačem, a King pokreće 6,8-litarski V10 motor. Ono što je specijalnost pomenute kompanije jeste karoserija inspirisana dizajnom borbenih aviona zbog koje SUV izgleda agresivno.

Kupci mogu naručiti verziju otpornu na metke, ali se ipak najviše novca troši na unutrašnjost. Nazad se nalaze samo dva sedišta, tako da prostora za noge ima zaista mnogo. Izgled unutrašnjosti krasi ambijentalno osvetljenje, a ona sadrži zvezdano nebo, pop-up stolove, bar za šampanjac, aparat za kafu pa čak i konozolu PlayStation.

Svim sistemima se upravlja pomoću ekrana osetljivog na dodir, zavisno o zahtevima kupca, cena SUV-a može porasti na više od tri miliona dolara. Dodatna težina se odražava na brzinu vozila, tako da King može dostići maksimalnih 140 km/h.

Autor: redportal.rs

#Karlman King

#SUV

#džip

#najskuplji