Jedna od najvećih krađa kriptovaluta ikada je konačno došla do (neobičnog) kraja

Jedna od najvećih pljački kriptovaluta dolazi do zaključka.

Čini se da je jednu od najvećih krađa kriptovaluta ikada rešio - haker. Poli Network, decentralizovana finansijska platforma, ranije ovog meseca je opljačkana više od 600 miliona dolara u kriptovaluti zbog ranjivosti u kodu. Ali u ponedeljak je kompanija saopštila da je vraćen svaki poslednji virtuelni dinar.

Poli Network je decentralizovana finansijska platforma, ili defi, koja radi na različitim blokovima. Omogućava ljudima da razmenjuju tokene na više blokova, uključujući popularne kriptovalute, uključujući Bitcoin i Ethereum. U početnom napadu, haker je ukrao 273 miliona dolara Ethereum tokena, 253 miliona dolara žetona na Binance Smart Chain, 85 miliona dolara u USDC na mreži Poligon, prema The Block.

Poli Network je u utorak obelodanila sajber napad koji je hakeru navodno zaradio više od 600 miliona dolara u kriptovaluti, što ga čini jednim od najvećih krađa kriptovaluta ikada.

U sredu ujutru, Poli Network je saopštila da je vraćena imovina vredna preko 4,7 miliona dolara. Haker je očigledno nastavio da vraća ukradenu kriptovalutu i ​​do sada je vratio najmanje 256 miliona dolara u tokenima, prema izveštaju The Block -a.

Foto: Pixabay.com

Haker, poznat kao gospodin White Hat, počeo je da vraća imovinu skoro odmah nakon otkrivanja krađe, očigledno premeštajući sredstva nadelove. U ponedeljak ujutru, haker je kontaktirao Poli Network, koji je obezbedio privatni ključ za preostala sredstva.

- U ovom trenutku, sva korisnička imovina koja je preneta tokom incidenta u potpunosti je oporavljena - izvestila je kompanija u medijskom postu u ponedeljak. Poli Network je rekao da sada radi na vraćanju imovine njihovim vlasnicima.

Nije odmah jasno zašto je haker odlučio da vrati novac, ali poruka koju je anonimna osoba koja tvrdi da je haker uključila u transakciju digitalne valute rekla je da su " odlučili da (napuste) šou"

- Moji postupci, koji se mogu smatrati čudnim, su moji napori da doprinesem bezbednosti projekta Poli u svom ličnom stilu - rekao je haker u poruci. - Konsenzus je postignut na bolan i nejasan način, ali funkcioniše.

Autor: Redportal,rs

#bitkoin

#haker

#hakerski napad

#krađa

#kriptovaluta