Microsoft Development Center Serbia (MDCA) raspisao konkurs za Office timove i Azure tim

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji (MDCS), koji je i ove godine proglašen za najpoželjnijeg IT poslodavca u Srbiji, raspisao je konkurs za još 50 novih stručnjaka, a svi zainteresovani mogu da konkurišu za Azure tim, koji planira zapošljavanje 20 novih kolega, kao i za Office timove (Office Canvas i Office Media Group), koji imaju potrebu za 30 novozaposlenih, a čija je ekspanzija predviđena u narednom periodu.

- Ponosni smo na razvoj našeg centra i na sve veće poverenje koje nam se ukazuje, jer potvrđujemo da ulaganje u naš beogradski centar donosi i napredak celoj kompaniji. Od novembra smo zaposlili 60 novih kolega koji su postali već integralni deo tima i time ostvarili rast od 20 odsto u kadrovima. Nastavljamo da ulažemo u ljude, a to je povod da pozovemo u svoje redove nove kvalitetne kandidate za zaposlenje iz Srbije i regiona. Pored toga, naši napori usmereni su i prema svim stručnjacima koji žive u inostranstvu, a žele da se vrate i nastave svoju IT karijeru u Srbiji - izjavio je Dragan Tomić, direktor MDCS i dodao da je sa poslednja dva pojačanja od 60, odnosno 50 novih ljudi, Majkrosoft razvojni centar proširio svoj tim za 35 odsto.

Foto: Facebook.com/Microsoft Development Center Serbia & @Microsoft.Development.Center.Serbia

SLIKA: Dragan Tomić na skupu DigiGirls (2019)

Office Srbija tim je fokusiran na najmodernije inovacije Majkrosoft Ofis proizvoda i servisa. Koristeći savremene tehnologije veštačke inteligencije, tim razvija napredne funkcionalnosti za milione korisnika Majkrosoft Ofis proizvoda, uključujući Word, PowerPoint, Excel, Office mobilna aplikacija itd.

Tim je posebno specijalizovan u tehnologijama razumevanja dokumenata i kroz godine iskustva je razvio brojne funkcionalnosti, tehnologije i servise, sa ciljem poboljšanja produktivnosti korisnika u svim segmentima, uključujući škole, male i velike firme.

Dve istaknutije oblasti kojima tim danas razvija vezane su za naprednu pomoć pri pisanju i stilizovanju dokumenata (Microsoft Editor i Word Designer), kao i servisi za konverziju dokumenata koji štede na stotine sati korisničkog vremena, kao što su digitalizacija slika i PDF dokumenata u Word i Excel aplikacijama.

Office Media Group tim razvija platformu za korišćenje videa u poslovnom okruženju. Cilj je omogućiti ljudima da komuniciraju, dokumentuju i sarađuju video materijalima, podjednako jednostavno kao i ostalim dokumentima u Office paketu. Tim razvija moderne alate zasnovane na veštackoj inteligenciji koji olakšavaju korisnicima gledanje, kreiranje i menjanje video snimaka.

MDCS je otvoren 2005. godine, kao četvrti po redu razvojni centar ove kompanije u svetu, i čini ga više od 350 vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike.

Svi zainteresovani za rad u timu Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji mogu da se prijave OVDE.

Autor: jugmedia.rs

#IT

#dragan tomić

#majkrosoft srbija

#zaposlenje