Najviše novca u ovakvim poslovima ima u IT, finansijskom i biznis sektoru

Posao na daljinu uglavnom asocira na profile sa velikim brojem followera i ambijente pored mora odakle posao može da se obavlja.

Pandemija koronavirusa je stvorila dobrim delom novi okvir za poslovanje, pošto se dobar deo poslova radi od kuće, a pogotovo poslovi koji su dobro plaćeni.

Neki od najplaćenijih poslova na daljinu:

1. Cloud Engineer

Ljudi odgovorni za upravljanje organizacijom klaud sistema i procesa. To uključuje pravljenje arhitekture za klaud provajdere, upravljanje bezbednošću ovih programa, itd.

2. Network arhitekta

Senior network arhitekta je odgovoran za stvaranje kompjuterskih mreža, poput local area networka (LAN) i wide area networka (WAN). Njihov cilj je da dizajniraju efikasan i cenovno odgovarajuću internet infrastrukturu.

3. Software developer

Ukratko, kreativni umovi iza softverskih programa koji ujedno imaju i sposobnost da izgrade prograм. Stvaraju softver koji omogućava korisnicima da izvrše specifične zadatke na svojim uređajima.

4. Direktori marketinga i prodaje

Direktor prodaje upravlja prodajnim timom, strateškim planom i stara se o tome da tim ostvari određene ciljeve. Na njima je da grade dobre odnose i razumeju potrebe kupaca. Direktor marketinga je odgovoran za pravac u kom će marketing određene kompanije da se kreće. Jedni su od najodgovornijih za rast ili pad prodaje kod neke kompanije.

5. Menadžer za informacionu bezbednost

Njihova odgovornost je zaštita uređaja, mreža i podataka od virusa, proboja bezbednosnih mreža i hakerskih napada. U slučaju loše odbrane informacionih podataka, kompanije mogu da izgube poverljiva dokumenta što može u velikoj meri da ugrozi njihovo poslovanje.

6. Data scientist

Gotovo nikakvu promenu ne osete ukoliko rade od kuće i iz kancelarije. Jako bitnu ulogu ima njihovo poznavanje tehnologija i društvenih nauka kako bi na osnovu brojeva mogli da procene trendove, upravljaju podacima i otkriju izazove za biznis. Mogu da rade u osiguravajućim i konsultantskim firmama, vladama, bolnicama, bankama, investicionim fondovima i kompanijama koje bi trebalo da upravljaju finansijskim rizikom.

Autor: redportal.rs

#POSAO

#poslovi

#rad od kuće