Kreator igrica za kompjuter uspeo da privuče pažnju najbogatijeg čoveka sveta, posle 154 tvita

Ljubomiru Vladimirovu, dizajneru video-igara iz Bugarske (na Tviteru @lvladimirovBG), pošlo je za rukom da privuče pažnju najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska, nakon što mu je poslao najmanje 154 istovetna tvita. Vladimirov je tražio od Maska da mu dopusti da koristi zaštitne znake njegovih kompanija SpaceX i Tesla u igri na kojoj radi, a koja se bavi kolonizacijom Marsa.

Istina, Vladimirov je slično tražio od jednog južnoafričkog biznismena za korišćenje logoa njegovih kompanija, ali Mask je odgovorio ranije.

Tvit je glasio ovako:

Dragi Ilone, ja sam dizajner video-igara i trenutno pravim igricu čija je tema kolonizacija Marsa, sa tobom kao likom i SpaceX opremom. Ako bi ti ti bilo u redu, sve što meni treba je odobrenje sa tvoje strane, da koristim tvoje ime i zaštitne znakove tvojih kompanija, ovo ću da kačim godinu dana ili dok ne dobijem `da` ili `ne` kao odgovor.

Jedino što se kod ove poruke menjalo svakog dana je njihov broj koji je označavao njihov redni broj. Odgovor je dobio na poruci 154/365, odnosno 22 nedelje od početka ovog sajber dosađivanja.

Konačno, Mask je odgovorio na prilično jednostavan način.

- Možeš da ukradeš naše ime i zaštitne znake i verovatno te nećemo tužiti - odgovorio mu je milijarder.

To svakako nije bilo "ne", tako da verujemo da će ovaj programer ipak realizovati svoju ideju, ali sve i da mu to ne pođe za rukom, ovaj slučaj još jednom pokazuje da se upornost isplati. 🙂

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#kolonizacija marsa

#ljubomir vladimirov

#mars

#video-igra