Jeste li autoseksualni? Ukratko, odgovor je verovatno da. Svi pomalo jesmo!

Rijaliti zvezda Kortni Kardašijan vodi stranicu Poosh, gde kači razne tekstove, a najviše one iz lajfstajla. Tekst o autoseksualnosti izazvao je dosta pažnje njenih fanova.

- Jeste li autoseksualni? Ukratko, odgovor je verovatno da. Svi pomalo jesmo.

Autorka i terapeutkinja Kejsi Taner prića o autoseksualnosti za Kortninu stranicu i objašnjava da je to osobina kada osobu privlači vlastita erotika.

- Iako je masturbacija primer, autoseksualnost se može proširiti i dalje od seksualnog ponašanja, uključujući i osećaj čežnje ili želje za sobom. To može biti i sposobnost da osetite seksualnu želju kroz vizualizaciju, dodirivanje ili mirisanje samog sebe - istakla je Kejsi.

- Neki su isključivo autoseksualni, te im je to seksualna orijentacija, dok većina to kombinuje sa seksom s partnerom. To bi moglo značiti nošenje seksi donjeg veša kao i da se frizirate i šminkate čisto da se osećate dobro, čak i kad ste u dugotrajnoj monogamnoj vezi.

- Mnogi se ljudi opiru autoseksualnosti, bojeći se da je to narcisoidno ili da bi moglo narušiti partnerski seks. U stvarnosti, autoseksualnost može biti zdrava, čak i vredan deo vašeg seksualnog života - naglasila je Kejsi.

Autor: redpostal.rs

#Kejsi Taner

#Kortni Kardašijan

#Poosh

#autoseksualnost