Pingvini koji su ostali bez partnera i gledaju Melburn osvojili simpatije interneta i zaposlenih u magazinu Okeanografik

Fotografija dva pingvina koji sa pristaništa u Melburnu zagrljeni gledaju u daljinu u kojoj se vide obrisi ovog grada osvojila je nagradu za najbolju fotografiju u 2020. godini na konkursu koji je organizovao magazin Okeanografik (Oceanographic magazine).

Autor je australijski fotograf Tobijas Baumgartner, na Instagramu poznat kao @tobiasvisuals, koji je uspeo da uhvati ovaj momenat još 2019, ali ju je objavio sredinom ove godine, posle čega je fotografija postala viralna i pre ove nagrade.

- Izgleda mi je da su ova dva pingvina ostali bez svojih partnera. Stajali su na obali i satima posmatrali Melburn iz daljine. Kao da su osećali olakšanje u tom momentu - naveo je Tobijas u opisu fotografije, zahvaljujući se svima koji su ga podržali.

Fotograf je rekao da mu je utisak o izgubljenim partnerima bio tačan jer mu je kasnije prišao jedan od volontera koji su pratili tu koloniju pingvina, koji mu je to i potvrdio. Naime, stariji ženski pingvin (na fotografiji desno) je izgubila partnera, isto kao i mlađi mužjak (s leve strane).

Fotografija je pokupila sve simpatije, tako da je na Tviteru dobila 160.000 lajkova i preko 50.000 komentara. Svakako, nadamo se da je ovim pingvinima sad lakše nego u što im je bilo tad, a što se tiče Tobijasa, svakako preporučujemo da mu pogledate ceo profil, jer zaista ima prelepe fotografije.

View this post on Instagram

A post shared by Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

IZVOR: IG / @tobiasvisuals

Autor: redportal.rs

#melburn

#najbolja fotografija

#pingvini

#tobijas baumgartner