Voditeljka poslala važnu poruku!

Voditeljka Snežana Dakić objavila je na svom Instagram profilu fotografiju uz koju je u opisu napisala poduži tekst na temu muško-ženskih odnosa.

- Da li previše očekujemo od muškaraca? Emancipacijom žene su ostvarile brojna prava i slobode: od parava glasa, prava na obrazovanje, na rad, samoostvarenje, na abortus, na kontracepciju, na razvod, na slobodnu ljubav... Lepo je biti svestan svega toga i osećati zahvalnost.

- Ali rekla bih da je porastao nivo našeg očekivanja od muškaraca. A oni su jednostvano bića kojima mnogo jače nego ženama upravljaju instikti i urođeni programi. Mi bismo da im budemo centar sveta i centar pažnje, ali to nije realno. Bar ne na duže staze. Jer muški kod je da traži ženu da bi se ona brinula o njemu. Jer tako je vekovima i tako mu diktira podsvest. I ne samo o njemu, nego o potomstvu i ognjištu. Najčešće se radi toga i žene. Zato traže ženu: Da se ona brine i stara o svemu. A da on radi, ali i da bude slobodan.

- Važno je da i žene budu toga svesne. I da sa sobom raščiste da li su spremne i voljne da se brinu o njemu, ili je bolje da nađu drugi tip muškarca, koji je sklon da i sam bude domaćin, a ima takvih. Koji je pažljiv požrtvovan i empatičan.

- Najgore je kad od mangupa i bonvivana, od boema ili alfa biznismena očekujemo da se smiri, da bude kućni čovek i da mu mi budemo centar sveta. Mislim da to nije realno... Čast izuzecima.

View this post on Instagram

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic)

IZVOR: IG / @snezanadakic

pročitajte još

Gde ćete za Novu? 🎄

Autor: redportal.rs

#Snežana Dakić

#muško ženski odnosi