"Negde na pola puta pilot je pogasio svetla i putnici koji su sedeli sa leve strane mogli su da vide ovaj prirodni fenomen kroz prozor"

Pilot EasyJet-a okrenuo je avion za 360 stepeni iznad okeana u ponedeljak uveče, kako bi svi putnici mogli da vide polarnu svetlost.

Fotografije, koje je napravio jedan od putnika na letu za Mančester iz Rejkjavika, pokazuju predivne nijanse zelene, ljubičaste i roze boje na noćnom nebu. Adam Gruves, koji je napravio fotografije, vraćao se sa svojom verenicom sa Islanda kada ih je pilot iznenadio.

- Nadali smo se da ćemo videti polarnu svetlost, ali su šanse bile male, a niska oblačnost na Islandu tokom protekle nedelje značila je da je nismo videli sa kopna. Nadali smo se da ćemo videti polarnu svetlost dok smo bili tamo, ali nismo dobili priliku - napisao je Adam, prenosi Telegraf.

IZVOR: TW / @APTGroves

Međutim, u avionu je usledilo pravo iznenađenje.

- Negde na pola puta pilot je pogasio svetla i putnici koji su sedeli sa leve strane mogli su da vide ovaj prirodni fenomen kroz prozor. Mi smo sedeli sa desne strane... Međutim, posle 2 ili 3 minuta, pilot je okrenuo avion za 360 stepeni, kako bismo svi mogli da vidimo - napisao je Adam.

Na fotografijama se vidi kako putinici oduševljeno gledaju kroz prozore aviona.

Autor: Telegraf

#AVION

#pilot

#polarna svetlost

#putnici