Miran zvuk bečejske ravnice, ispunjen melanholičnim motivima i veoma ličnim tekstovima

Balkanrock Sessions objavio je svoju 5. epizodu u okviru 3. sezone. Nastupao je Rebel Star, melanholični, amerikana zvuk možete poslušati u bilo kom trenutku na Balkanrock Jutjub kanalu 🎶🎵.

Milan Glavaški i njegov mešoviti, regionalni sastav Rebel Star svoje putovanje počeli su 2006. godine. Iako se muzička postava menjala, konstanta je ostala ista - miran zvuk bečejske ravnice, ispunjen melanholičnim motivima i veoma ličnim tekstovima, koji stoji rame uz rame sa velikanima amerikane, sa Giant Sand, Wilco i sastavom Calexico.

Foto: redportal.rs/Angelina Kačunković

Za vreme trajanja svog puta, sastav Rebel Star objavio je čak 6 studijskih albuma. Album prvenac pod nazivom So obelodanjen je decembra 2006. godine, a potom su usledili albumi Kalifonija (2009), Rebel Star (2012) i album Reka iz 2015. godine. Nakon kratke pauze u muzičkom izdavaštvu, 2020. godine izlazi peti album Demoni, da bi odmah potom poslednji i aktuelni album Početak i kraj (2021) skrenuo ponovo pažnju na sastav i dodatno proširio publiku i pratioce benda.  

Ponet uspehom poslednjeg albuma, sastav Rebel Star stigao je Balkanrocku u goste, gde su premijerno predstavili aktuelne pesme 🧐.

Pogledajte nastup Rebel Stara na Balkanrock Sessions 👇🏻👇🏻👇🏻:

IZVOR: YT / Balkanrock Sessions

Autor: redportal.rs

#Balkanrock

#Milan Glavaški

#Rebel Star