Da nema smrti bez sudnjeg dana, pokazalo se i na primeru veprića Gara. 😊

Da nema smrti bez sudnjeg dana, pokazalo se i na primeru veprića Gara. 😊 Kupci iz Požege po njega su došli u Mrčajevce, a kada su ga pošteno platili i natovarili u prikolicu, krenuli su nazad. Međutim, nestašni veprić oko 10 sati uveče ispao je iz prikolice na magistralu, a novopočeni vlasnici izašli su da ga traže, ali kako je prasence bilo crno kao noć nisu mogli da ga pronađu i nastavili su put, piše Blic.

Sledeće jutro, neobičan gost pojavio se u domaćinstvu Ilića u selu Mojsinje.

- Ugledali smo malo prase kako grebe po kapiji i pokušava da uđe. Pustili smo ga unutra, bilo je svo mokro od kiše. Stavili smo ga u naš obor, nahranili i pretpostavili smo da će doći neko da ga uzme, jer smo mislili da je pobeglo nekome iz sela - kaže za RINU Vesna Ilić.

Brzo se pročulo da je u Mojsinje stiglo odbeglo prase, a tek posle nekog vremena došao je maldić iz Mrčajevaca koji je Gara prodao Požežanima da proveri da li je to on. Tri dana nakon što su ga izgubili, po veprića su došli i pravi, novi vlasnici.

- Samo pukom srećom je izbegao smrt na magistrali usred noći. Nikome nije jasno kako ga na svom tom putu nisu udarila kola. Bio je kod nas tri dana, a kasnije su ga odvezli pravi vlasnici kojima je i ispao iz prikolice - dodaje Vesna.

Autor: Blic

#Vesna Ilić

#mrčajevci

#požega