Jedan restoran u Maleziji nudi zanimljiv model popusta

Svima su poznati klasični modeli popusta. Kupite 2, platite jedno. Potrošite više od neke cifre i dobijete popust na sledeće proizvode itd. Sve razumno i ništa čudno. Međutim, u Maleziji u jednom restoranu popust zavise od veličine tela i stomaka mušterija.

Kod mongolskog majstora u Kačingu u Maleziji najveći popusti se daju onima koji imaju manje kg. To je podsticaj onima sa viškom kilogram da jedu manje i da manje plate.

Na ulazu je postavljena neka vrsta merila za debljinu. Postoji pet prostora, različitih debljina. Cilj je proći bočno i videti koji možete preći bez ikakvih poteškoća. Kroz onaj koji prođete bez problema, to je iznos popusta na koji ćete imati pravo.

IZVOR: FB / 蒙古大爷 Mongolian Master

Promocije se kreću od 100%, za prorez za koji bismo rekli da je nemoguće proći, do 10% za prorez koji bi svako mogao proći. Između su vrednosti od 20, 30 ili 50%.

Pored švedskog stola, restoran radi sa roštiljem koji prave sami kupci. Ovu dodelu popusta treba izvršiti pre obroka, jer ako jedete previše, možete izgubiti neki procenat vrednosti promocije.

Autor: redportal.rs

#Debljina

#Malezija

#popust

#restoran