Studentska je muka pregolema 😢

Samo studenti znaju kroz kakav stres prolaze nekoliko dana pred ispit. Da bismo vam olakšali dane pred ispit, u nastavku dajemo nekoliko saveta kako da lakše prebrodite taj period:

Koristite svaki trenutak mudro

Dan pred ispit, a vi imate osećaj da ne znate ništa? Učenje pre spavanja značajno poboljšava memorije, pa kad legnete u krevet, na brzinu pročitajte najvažnije činjenice ili jednačine.

Jedite odličan obrok

To ne moraju da budu orasi, već hrana koju vi obožavate da jedete.

Probudite se

Da biste izašli na ispit, morate prvo da se probudite. 😂 Podesite 2 alarma za svaki slučaj da ne biste prespavali.

Zauzmite što veći prostor

Kada dođete na ispit, raskomotite se. Neka vam bude udobno. Dokazano je da kada se fizički povećamo, širenjem ruku ili naslanjanjem na stolicu, ovo oslobađa vrstu hormona koji vas čini sigurnijim.

Bez puno tečnosti

Ne pijte previše vode, gutljaj svakog sata je sve što vam treba. Dehidratacija neće predstavljati problem tokom ispita, ali ispijanje puno vode i potreba za pauzom u toaletu svakih pet minuta jeste.

Radite ono što vam prija

Svi smo različiti. Neki ljudi vole da budu sami pred ispit, drugi vole da slušaju muziku. Možda ste neko ko za sreću voli da nosi naizvrat neki deo odeće. Uradite šta god mislite da bi vas oraspoložilo i bićete savršeno pripremljeni za polaganje ispita.

Smeh

Smeh će vas opustiti, smanjiti stres i pomoći vam da se dobro naspavate. Gledajte humoristične serije, smešne fotografija na Instagramu ili mimove na Tviteru kao što je ovaj 🤣:

IZVOR: TW / @kxkv17

Autor: redportal.rs

#Učenje

#fakultet

#ispit

#kolokvijum

#student