Cena jedne karte je 450.000 dolara i uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara

Kompanija Virdžin galaktik, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona, saopštila je danas da 16. februara ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir, što je podstaklo rast njenih akcija za više od 10 posto na trgovanju pre otvaranja Vol Strita.

Cena jedne karte je 450.000 dolara, i uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara, prenosi Rojters.

- Planiramo da imamo prvih 1.000 kupaca kad počnemo s pružanjem usluge komercijalnih letova kasnije ove godine - naveo je glavni izvršni direktor Virdžin galaktika, Majkl Kolglejzer, u saopštenju.

Akcije Virdžin galaktika su se od oktobra prošle godine stropoštale za 66 posto, pošto je kompanija odložila svoju uslugu komercijalnih putovanja u svemir za četvrti kvartal 2022.

Foto: Twitter.com/@Forbes_DACH

Rezervacije za letove u svemir uključuju pristupanje zajednici Budući austronauti, koja će članovima omogućiti pristup događajima, putovanjima i pripremnim aktivnostima za let u svemir pre njihovog putovanja.

Nekoliko kompanija, uključujući SpaceX Ilona Maska i Blu Oridžin Džefa Bezosa, rade na tome da kosmički turizam postane stvarnost, a neke od njih su već na letačkim misijama imale obične građane, dodaje britanska agencija.

Autor: Tanjug

#Ričard Branson

#Virgin Galactic

#cena

#put u svemir

#virdžin galaktik