Holanđani nisu baš oduševljeni planom vlasnika Amazona

Po svemu sudeći, izgleda da će Džefa Bezosa, jednog najbogatijih ljudi na svetu i vlasnika Amazona, ipak čekati neprijatno iznenađenje ako sa svojom jahtom Y721 pokuša da isplovi iz Roterdama.

Naime, (ako već niste upoznati sa slučajem 😄) namera ovog multimilijardera bila je da napravi ovu jahtu u ovom gradu pa da jednog dana isplovi. Međutim, sada se javio tehnički problem(čić?). Ispostavilo se da njegova retro-moderna jahta ima prilično visoke jarbole koji dostižu visinu od 70 metara (cela jahta je visoka nešto manje od 130 metara), što je bilo malo previše za prolazak ovog plovila ispod starog Koningshaven mosta u ovom gradu.

Foto: Printscreen YouTube/Business insider

Iako bi verovatno svako od nas u ovakvom razvoju događaja verovatno malo izmenio plan izlaska, tako što bismo jarbole instalirali tek nakon što jahta isplovi van, Bezos je imao potpuno drugačiju ideju - da prosto ukloni srednji deo mosta, pa kad izađe da ga vrati na mesto. Naravno, da plati sam sve to. 💸

Ipak, ova ideja se nije mnogo svidela Roterdamcima, budući da su generacije odrasle gledajući ga (ima skoro 100 godina), tako da su se na mreži već pojavili pozivi građanima da spremni dočekaju jahtu, ako se zaista pristupi ovom planu - tako što će je gađati pokvarenim jajima, ili što bismo mi rekli mućkovima. 🥚😄 Istina, budući da se javilo i dosta vegana, u međuvremenu je doneta odluka da se mogu koristiti i truli paradajizi. 🍅😄

- Roterdam su napravili Roterdamci od samih ruševina, i mi svoj grad nećemo rastavljati zbog falusnog simbola megalomanijačnog milijardera. Ne bez borbe! - piše na Fejsbuk stranici organizatora ovog specifičnog 'ispraćaja' koji se sprema za Bezosa.

Foto: superyachttimes.com/Tom Van OOssanen

S druge strane, gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb zadnjih dana daje izjave koje upućuju na to da most ipak neće biti rastavljen, iako je pre toga pohvalno govorio o mogućnosti da se to uradi, pre svega zbog zarade koju bi grad dobio od celog posla.

Da li će na kraju Bezos odustati od ovog, i da li će uopšte to moći da uradi sve i da ostane pri ovoj zamisli, ostaje da se vidi. Ono što je sigurno jeste da se broj zaintresovanih za ovaj napad na jahtu trulom hranom popeo na skoro 15.000 zaintresovanih, kao i da još uvek raste.

Tako da, Bezose, imaj u vidu da ako i budeš izašao tako iz Roterdama, da će te i čišćenje puno koštati. 😄

IZVOR: YT / Dutch Yachting

Autor: redportal.rs

#Y721

#džef bezos

#jahta

#roterdam