Goldi se mučila dok nije došao čika zuba

Jedna riba koja pripada vrsti naduvača (Tetraodontidae), čiji vlasnik živi u gradiću Snodland (Engleska), ovih dana je imala neuobičajen problem, zbog kojeg je i stručno lice moralo da je poseti.

Naime, ova vrsta riba je sama po sebi neobična i po tome što im rastu zubi (tačnije po dva na gornjoj i donjoj vilici) ali konkretno ovom primerku su zubi toliko narasli da više nije mogla da jede. 😲 Njen vlasnik je to primetio, pa ju je odneo u obližnji veterinarski centar, gde su mogli da smisle samo jedno rešenje za ovaj problem - da pozovu zubara koji bi njene zubiće stesao na prihvatljiviju meru. 😄

Foto: LADBible / SWNS/NZ

Vlasnik, inače 64-godišnji zaljubljenik u prirodu, Mark Bjat rekao je da je prvo primetio kako Goldi (ime njegovog ljubimca) naglo gubi na težini, a zatim je shvatio i zbog čega, budući da nije mogla da zahvati ni zalogaj hrane.

- Njihovi zubi su poznati po tome da rastu tokom čitavog života, ali u prirodi obično ostaju kratki zbog spoljnih uticaja, međutim, budući da je ova riba rasla u kućnim uslovima, pa samim tim je jela i mekšu hranu nego što bi u prirodi bio slučaj, njeni zubi su dosta narasli - objasnio je lokalni veterinar Danijel Karvo Krasko, komentarišući intervenciju.

Kako kaže, Goldi je morala da ostane bez oko 2,5 centimetara zuba u proceduri u koju je bio uključen i anesteziolog kako bi bila mirna tokom zahvata, ali, reklo bi se da su rezultati više nego zadovoljavajući. U prilog tome ide i njena fotografija posle intervencije - gde je vidimo nasmejanu 😄 (ili nam bar tako izgleda 🤔).

Ko ne veruje neka se uveri sam. 👇

Foto: LADBible / SWNS/NZ

IZVOR: YT / The Independent

Autor: redportal.rs

#Tetraodontidae

#naduvana riba

#naduvača

#četvorozubka