U životu sve možeš kada imaš volje

Da je u životu sve moguće kada imaš volju da se sa njim boriš dokazuje i mlada Jelena Tovarović iz Šabca.

Jelena je u kolicima od svoje 15. godine, ima dve diplome i doktorat, a 32 puta je tražila posao.

- Shvatiš da možeš sve ❤🙏.

Prelepa Šapčanka Jelena Tovarović (32) je paraplegičar od svoje petnaeste godine. Kroz život korača u invalidskim kolicima i snagom volje i velikom upornošću, uz podršku porodice, savladava sve prepreke i briše granice. Istovremeno je studirala i u roku diplomirala na dva fakulteta, a prošle godine završila i doktorske studije. Prvi posao je dobila pred kraj prošle godine, nakon 32 prijave na konkurs koliko je poslala u proteklih godinu dana.

Bio je avgust 2004. godine. Jelena Tovarović je bila petnaestogodišnja devojčica. Bio je jedan običan dan letnjeg raspusta posle završene osnovne škole, u kojem je uživala na bazenu u Šapcu. Ušla je pažljivo u vodu stepenicama, plivala i malo kasnije izašla iz bazena. U trenu su krenuli jaki bolovi u leđima i stomaku. Posle pet minuta nije mogla da stane na noge.

- Dogodilo se iznenada i u tom trenutku iz neobjašnjivih razloga. Kratko vreme sam bila u šabačkoj bolnici, pa onda u Beogradu. Usledili su pregledi, analize, lekari su iznosili brojne pretpostavke zašto su mi se noge oduzele. Dali su dijagnozu - infarkt kičmene moždine, a uzrok nisu mogli da utvrde iako su analize obavljene i u Nemačkoj, Rusiji i Kini - seća se Jelena.

View this post on Instagram

A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

IZVOR: IG / telegraf.rs

Autor: Telegraf.rs

#Jelena Tovarović

#fakultet

#paraplegičar