Šta li nas čeka u budućnosti, pitanje je sad?

Ilon Mask izgleda ne može da ne privlači, šta god da uradi ili ne uradi. To mu je svakako pošlo za rukom i juče, kada je na svom nalogu na Tviteru podelio video-snimak kultne emisije Dejvida Letermana, kada je u njoj gostovao Bil Gejts, sada davne 1995. godine.

Mask je prokomentarisao snimak retoričkim pitanjem šta možemo očekivati u budućnosti, aludirajući na to da se u datoj emisiji sam Leterman, uz podršku publike, ismejao Gejtsovoj izjavi da će internet biti sledeća velika stvar.

- Imajući u vidu skoro neverovatnu prirodu sadašnjosti, kakva li će nam biti budućnost? - zapitao se Mask, na šta su mnogi pratioci imali šta da kažu.

U spomenutoj talk show emisiji Leterman je prvo od Gejtsa zatražio objašnjenje šta je zapravo internet, a zatim se ismejao (tada pionirskom) audio-prenosu bejzbol utakmice na internetu, budući da svi znaju za radio, da bi se posle Gejtsove opaske da će audio-zapis ostati očuvan, Leterman opet ismejao jer svi znaju za audio-snimanje na običnim kasetama (koje današnje generacije ne pamte, baš zbog interneta, prim. ur.).

Mask je ovim samo podsetio da je sadašnjost postala nešto što je čoveku koji je živeo pre svega 25 godina bila nešto skoro potpuno nestvarno, pa je na osnovu toga postavio pitanje šta nas očekuje u budućnosti, aludirajući na projekat Web 3.0, odnosno web3, što se smatra za potpuno nov korak u razvoju interneta.

Realno, na ovo pitanje je trenutno teško odgovoriti, ali, ko zna... Možda i danas imamo savremene Gejtsove koji imaju jasniju viziju o tome, ali ih ne primećujemo tako lako kao onda. 🤔

IZVOR: IG / @elonmusk

Autor: redportal.rs

#Dejvid leterman

#Ilon Mask

#bil gejts