Sukob studenata 😂

Prva jasna razlika između privatnog i državnog fakulteta jeste da privatni plaćaju studenti, a državni država iako bude studentskih izdataka i na državnim fakultetima, a indirektno i država je suvlasnik privatnih fakulteta.

Druga jasna i česta razlika jest da je privatni lakše završiti, iako je često kvalitetniji u smislu da je bolje prilagođen studentima i ostalim obavezama. Državni je po pravilu teže završiti, ali ne znači da je i bolje. 

Treća razlika je u starosti. Posebno kod nas, svi privatni fakulteti nisu toliko stari, dok su državni u proseku i po 50 godina stari. Državni imaju dugu tradiciju i jako su vezani za prošlost, a privatni nemaju dugu prošlost, ali zato su u potpunosti usmereni ka budućnosti.

Kako to izgleda predstavili su novosađani iz popularne grupe Dnevnjak, u epizodama Sukob studenata privatnog i državnog fakulteta 😂

IZVOR: YT / DNEVNJAK

Jedni i drugi trebali biti dobri jer se i za jedne i za druge plaća da budu dobri, međutim u praksi bude svega i na jednom i na drugom. Sve zavisi od 3 faktora: uprava, profesori i studenti.

IZVOR: IG / DNEVNJAK

Autor: Redportal.rs

#drzavni fakultet

#privatni fakultet

#studenti

#sukov studenata