Mnogima je najstresniji dan ponedeljak, kako ostati pozitivan?

Koliko god neverovatno zvučalo, ali ponedeljak ne mora biti vaš najstresniji dan, a evo i kako:

Ustanite ranije. Lakše će vam biti ako u ponedeljak ujutru ustanete ranije nego obično. Na ovaj način imaćete dovoljno vremena da se priviknete da je još jedna radna nedelja počela.

Omiljeni jutarnji rituali. Uostalom, ako ustanete ranije imaćete više vremena da uživate u svojim jutarnjim ritualima. Najbolje je započeti dan sa omiljenim dnevnim aktivnostima.

Napravite dobar plan. Ako vam je ponedeljak i bez dodatnog razloga težak i naporan, onda je potrebno da napravite dobar plan - kako bi sebi olakšali ovaj stresan dan. Olakšajte sebi dan i uzmite dobar planer!

Udovoljite sebi. Napravite lepu i veselu atmosferu na radnom mestu - pustite svoju omiljenu muziku i opustite se, biće vam lakše da prihvatite da je počela još jedna radna nedelja.

Foto: Unsplash.com/Matthew Henry

Lagana priprema unapred. Kako bi vam bilo lakše da u ponedeljak ujutru krenete na posao - pripremite sve što možete i što vam je potrebno za ponedeljak već u nedelju popodne. Bićete produktivniji i vaš mozak će biti spreman na nove obaveze. Kupite sebi još vremena za spavanje ponedeljkom ujutru!

Autor: Redportal.rs

#Ponedeljak

#raspoloženje