Nesrećni čovek se, po svemu sudeći, udavio pre no što su ga pirane našle

Unakaženo ljudsko telo izvučeno je iz jezera u opštini Brazilandija de Minas (Brasilândia de Minas) u saveznoj državi Minas Gerais u Brazilu nakon što su pirane iskasapile nesrećnog čoveka.

Prema izveštajima, muškarac je izgubio život dok je pecao sa čamca zajedno sa dva prijatelja, kada ih je odjednom napao roj pčela. U pokušaju da pobegne od njih, ovaj 30-godišnjak je skočio u jezero, nakon čega je nestao. 😲

Foto: brasilandiademinas.mg.gov.br/NZ

Brazilski list Estados de Minas je javio da su ostala dva muškarca uspela da isplivaju na obalu, dok njihov prijatelj nije mogao da bude pronađen. U pomoć su pozvani i vatrogasci, od kojih su neki hteli i da uskoče u jezero, ali nakon što im je rečeno da u jezeru obitavaju pirane, odustali su.

Međutim, tokom vikenda voda je izbacila telo na obalu, a od samog njegovog izgleda bilo je jasno da su nesrećnog čoveka usmrtile i pojele pirane. Ipak, po svemu sudeći, nesrećni čovek se udavio pre no što su pirane počele da se hrane njime.

- Telo ovog muškarca je pronađeno u položaju koji je tipičan za osobu koja se davi - izjavio je poručnik Tolentino, komandant Trećeg voda Vojne vatrogasne jedinice.

Telo nesrećnog čoveka je predato njegovoj porodici kako bi mogli da organizuju sahranu, dok je posetiocima jezera preporučeno da se ne odaljuju previše od obale.

Brazil je inače stanište za preko 30 različitih vrsta pirana, riba koje su poznate po svojoj surovosti. Istina, napadi na ljude su izuzetno retki, ali se svakako dešavaju, uglavnom ukoliko žrtve uđu u nepoznate vode.

Autor: redportal.rs

#Brasilândia de Minas

#Brazil

#pirane

#roj pčela

#čovek poginuo