Svi ponekad lažemo, čak i sami sebe

Nekad su male korekcije istine u redu, naročito kada je reč o tome da se ne ogolimo pred drugima ili da ih ne opteretimo. Ali postoje stvari koje moramo prihvatiti ne skrivajući ih, prvenstveno od sebe.

Dobro sam

Ovo je sasvim u redu da kažete kada ne želite da sekirate vama drage ljude. Ono što je loše jeste kada to počnete da pričate sami sebi. Reč je o ljudima koji imaju mnogo problema i umesto da se pozabave njima oni ubeđuju sebe da je sve u redu. Morate se hrabro suočiti sa realnošću. Svi smo ljudi, a problemi se javljaju čak i kada sve radimo kako treba. Odmah se suočite sa njima kako biste mirne glave nastavili da idete ka svom cilju.

On/ona mi ne treba. Bolje mi je da budem sam/-a

Ponekad oteramo ljude do kojih nam je stalo jer mislimo da je lakše ne upuštati se u veze i obaveze. Na kraju zbog laži koju smo rekli sami sebi završimo sami i depresivni. Svi se potajno plašimo da budemo povređeni ali ne treba da zbog toga propuštamo jedno prelepo životno iskustvo. Imati nekoga ko te voli i na koga možeš da računaš je nešto izvanredno. Priznajte sebi da je poenta ljubavne veze međusobno unapređivanje i da nije istina da vam je bolje kada ste sami.

View this post on Instagram

A post shared by Miša Gatalović (@gatalovic)

IZVOR: IG / @gatalovic

Ja to ne mogu

Ovde nema mnogo priče jer svuda oko sebe imate primere ljudi koju su uspeli. Ova laž je jedna od najgorih koje sebi možemo da kažemo i koja automatski ubija naš elan i samopouzdanje gušeći naš potencijal ka uspehu. Zaista možete sve. Ukoliko sebe ubeđujete da ne možete, onda zaista nećete moći. Zato zaboravite sve i hrabro krenite napred.

Trenutno nije pravi trenutak

Nikada nije pravi trenutak. Ukoliko uzastopno govorite ’ne sada’ polako će to prerastati u nikada. Ne postoji bolji trenutak da uradite nešto što želite sada. Dakle, šta god da je to što želite da uradite, počnite dok nije kasno. Pozovite tu osobu, počnite da spremate ispit, prestanite da pušite, zaprosite devojku, izvinite se nekome, upišite kurs i tako dalje.

Ponekad laž ima i svoju dobru stranu? 😂

View this post on Instagram

A post shared by MICI (Milica Mici Miskovic) (@milicamicimiskovic)

IZVOR: IG / @milicamicimiskovic

Autor: Redportal.rs

#laganje

#laž