Ispostavilo se, pomalo očekivano, da su muškarci skloniji ovome 🤭

Sudeći po novom istraživanju koje je sproveo Tidio, inače poslovno orijentisani četbot (iliti bot za ćaskanje koji proučava navike i sklonosti korisnika), više od 40 odsto ljudi bi želelo da ima seks sa robotom. Takođe, oko 39 odsto ne bi imalo nikakav problem da uđu u vezu sa mašinom. 🦾🤖

Kada je u pitanju ista grupa ispitanika, ispostavilo se da su muškarci (pomalo očekivano🙄) spremniji za seks (48%) i ulazak u romansu (ako je to ispravna reč za ovaj slučaj) sa robotom, budući da 43% njih misli da bi moglo da se zaljubi u robota.

Istraživanje je takođe pokazalo da su muškarci otprilike duplo spremniji da se povežu sa mašinom koja imitira čoveka. 🤨

Doduše, istraživanje se nije ticalo samo uzvišenih osećanja prema robortima, već je bilo šireg karaktera, a cilj je bilo utvrđivanje promena u shvatanju i korišćenju veštačke inteligencije, kao i do koje mere je upotreba informacionih tehnologija izmenila ljudsku percepciju sveta.

Između ostalog, utvrđeno je da čak 68 odsto diplomaca misli da bi u narednim godinama mašine mogle da ih zamene na njihovim poslovima, dok 78 odsto misli da bi programi veštačke inteligencije uskoro mogli da postanu korisni za stvaranje i širenje dezinformacija.

Doduše, roboti se ne sagledavaju samo u negativnom svetlu, tako da oko 45 odsto ispitanika smatra da bi preuzimanje ekonomije od strane veštačke inteligencije imalo pozitivne efekte na društvo, dok bi 60 dosto njih rado prihvatilo vožnju taksija ojim bi upravljala mašina.

Na kraju, radi se o mešovitim zaključcima, ali čini se da je skepticizam kada je u pitanju veštačka inteligencija i dalje prilično prisutan, tako da smo po svemu sudeći još uvek daleko od Skajnet revolucije.

No, ako vam je tako lakše, evo vam Mine Kostić sa pesmom Seksi robot. 👇 Ili zovite Blejd Ranera, kako vam je po volji. 😄

IZVOR: YT / baconani

Autor: redportal.rs

#40 odsto ljudi

#robot

#seks