U češkoj prestonici se mogu videti mostovi i mehanički satovi stari preko 600 godina

Prag je izglasan za najlepši grad na svetu u anketi koju je sprovela publikacija posvećena turizmu Time Out, nakon glasanja u kojem je učestvovalo preko 27.000 ljudi iz celog sveta. Time je češka prestonica iza sebe ostavila mnoge druge pretendente, poput Njujorka, Pariza ili Londona.

Za ovaj grad je glasalo preko 83% glasača iz Češke Republike, što je takođe najviši procenat koji su žitelji ijedne zemlje dale nekom svom gradu.

Češka, koja je poput Srbije, zemlja bez izlaza na more, svakako već duže vreme važi za jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Evropi.

Foto: Unsplash.com/ Martin Krchnacek / @martinkrchnacek

Razloge za to nije teško naći, osim što su cene dosta povoljnije nego kada su u pitanju zemlje Zapadne Evrope, jer tajne Praga se pre svega kriju u prelepoj arhitekturi, budući da je ovaj grad imao mnogo više istorijske sreće kada su u pitanju ratna razaranja, tako da je imao kontinuitet u razvoju.

Tako ovde možete videti mehanički Astronomski sat na Starom gradskom trgu koji je star preko 600 godina, ali i neverovatni Karlov most, koji je završen 1402. godine 😲, ali i mnoga druga mesta koja će mnoge od nas ostaviti otvorenih usta.

Pored ovih prednosti, Prag se smatra i za relativno miran grad, tako da ga portal Time Out svrstava u sam svetski vrh i kada je u pitanju tzv. indeks odmora (Index for relaxation).

Foto: Unsplash.com/František Zelinka / @zelinka

Budući da se radi o gradu koji se nalazi u bratskoj slovenskoj zemlji, koja i nije toliko daleko, svakako preporučujemo da ga posetite, budući da ne postoji osoba iz Srbije koja nije bila oduševljena odlaskom u ovaj grad.

Autor: redportal.rs

#najlepši grad na svetu

#prag

#Češka Republika