50 godina radio na Univerzitetu Kejptaun i nikad nije otišao na odmor

Hamilton je bio siromašni dečak kojeg roditelji nisu mogli da školuju ali je život tako namestio da postane najelitniji doktor.

Kada je došao u Kejptaun radio je na građevini godinama i sve što je zarađivao slao je roditeljima. Nekoliko godina posle zaposlio se na medicinskom fakultetu u Kejptaunu radeći kao baštovan. Šišao je travu sve dok ga jedan profesor koji je pokazivao studentima medicinu nije tražio ćoveka koji će žirafi da drži glavu.

Hamilton je pristao na to i 6 č. je neprekidno držao glavu, to je radio danima, mesecima sve dok nije unapređen u ambulantnog pomoćnika. Godinama je bio pomoćnik, a po dolasku dr Bernarda pomogao im je u transplataciji srca. 💖

Kada su na Univerzitetu započeli studije o jetri on je tokom operacije otkrio artereiju koja je olakšavala transplataciju. Hamilton je 50 godina radio na Univeruitetu Kejptaun i nikad nije otišao na odmor.

Preminuo je 2005. a sahranjen je u krugu univerziteta. Od tada je svaki svršeni student u obavezi kada diplomira da se slika pored njegovog groba.

Autor: Redportal.rs

#Afrika

#doktor

#hirurg