Tinejdžeri masovno završavaju na hospitalizaciji

Internet izazovi nisu novi, ali su dolaskom nove društvene mreže TikTok postali svakodnevni. Međutim, neki su veoma opasni, a jedan od njih je Benadryl izazov.

Konkretno, u izveštaju dečije bolnice u Teksasu, troje tinejdžera hospitalizovano je u maju zbog predoziranja lekom poznatim kao Benadryl.

Osoblje je dobilo ideju nakon gledanja video-snimaka na TikToku u kojima im je rečeno da mogu da haluciniraju ako konzumiraju više pilula. Jedna od pacijenata, 14-godišnja Rebeka, predozirala se nakon što je popila 14 tableta usred dana. 

- Bilo je strašno. Halucinirala je, a puls joj je bio 199 - rekla je njena majka Kejti, koja ju je odmah hitno odvezla u Urgentni centar. Rebeka je primljena nakon što su nalazi EKG-a bili zabrinjavajući, ali srećom, njeno stanje se popravilo preko noći.

To neće imati ozbiljne zdravstvene posledice zbog svog nepromišljenog postupka. Pedijatar Đina Posner objašnjava za magazin Health da Benadryl deluje bezopasno, ali da može da izazove zdravstvene probleme kada se eksploatiše.

- Uzimanje u većim dozama je loša ideja - upozorava on. 

Autor: redportal.rs

#Tik Tok

#chalenge