Tipovi glavobolja koje ne bi trebalo zanemariti 😐

Ponekad jednostavno imamo glavobolje. To se može dogoditi zbog stresa, lošeg načina ishrane ili usporenog načina života.

Glavobolja prouzrokovana napetošću

Bol može da varira od blagog do umerenog i manifestuje se kao pritisak ili stezanje u predelu čela. Takvu vrstu bola možete lako da rešite ako primenite prirodne metode opuštanja. To uključuje laganu masažu ili spavanje.

Sinusna glavobolja

Sezonska alergija i infekcija gornjih disajnih puteva mogu izazvati upalu u nosnim prolazima i sinusima. To može rezultirati sinusnom glavoboljom. Sinusna glavobolja izaziva osećaj stalnog pritiska u prednjem delu glave. Neprijatni osećaji koncentrišu se na područje nosa i očiju. Osoba takođe može osetiti senzaciju u ušima i jagodicama. Osim toga, uz ovu vrstu glavobolje javlja se i visoka temperatura i blagi, a nekad i jak bol u trbuhu.

Foto: Instagram.com/svasta_zanimljivo

Migrena

Mnogi ljudi pogrešno identifikuju migrenu kao sinusnu ili glavobolju zbog napetosti. Pored bola, migrena može da prouzrokuje i osetljivost na svetlo ili zvuk, probleme sa vidom, kao što su zamagljen vid ili delimičan gubitak vida, mučninu, povraćanje ili umor.

Eksplozivna glavobolja

Ovakav tip glavobolje naziv je dobio zbog vrlo snažnog, iznenadnog i eksplozivnnog bola. Vrhunac bola traje otprilike 60 sekundi, ali može da traje i nedeljama. Kod eksplozivne glavobolje napadi se događaju bez upozorenja, bol slabi za 60 sekundi, ostaci bola su konstantni i traju od jednog sata do 10 dana.

Autor: Redportal.rs

#bolovi

#glavobolja