Kako je gopođa iz busa objasnila sugrađanki neke stvari malo prostije

Nošenje maski u zatvorenom prostoru i javnom prevozu načelna je mera u borbi sprečavanja širenja koronavirusa. Često se dešava da se ljudi oglušavaju o ove naredbe i time ugrožavaju sve oko sebe. Kako nekome objasniti da to što on ne nosi masku je problem svih nas, a ne samo njegov lični?

IZVOR: TW / @ViserionI993

U Beogradu je na liniji 96 nastala svađa između dve gospođe koje su se prepirale oko nošenja maski. Gospođa koja je snimila ovaj video nije želela da stavi masku na lice, te je njena sugrađanka prekoputa žestoko na to reagovala. Krenula je da vređa putnicu bez maske i da joj objašnjava da to što radi je jako sebično i glupo. Putnica je stava da to što je ona bez maske je njen lični izbor koji joj niko ne može uskratiti i nije joj bilo jasno zašto se neko na nju ne dere i naziva je poremećenom.

Nakon više od dva minuta svađanja, umešali su se i ostali putnici u autobusu, kao i sami kontolori, te je svađa umalo eskalirala u fizički sukob.

Kakvog ste vi stava po pitanju nošenja maski u javnom prevozu, smatrate li da je neophodno da svi poštujemo predložene mere kako bismo se što pre vratili životu od pre pandemije?

Autor: redportal.rs

#Maske

#Svađa

#autobus

#tviter