Duplo mi daj 😂

Na društvenoj mreži Tviter pokrenula se rasprava na temu da li je dobro da žena pije pivo. Tačnije tviterašica @ninanijenadimak je upitala:

- Šta je problem ako žena voli pivo?

Samo neki od odgovora na ovo pitanje bili su da je nije problem pivo nego ponašanje, da to nije žena nego brat, da je problem ako može više da popije od prijatelja, da je problem ako muško ne pije te da nije problem ako žena pije, nego je i poželjno.

U nastavku dajemo razloge zašto je zaista dobro da pijete pivo:

Srce

Pivo smanjuje loš LDL holesterol, a ljudima koji piju pivo od 40% do 60% je smanjen rizik od srčanog udara u poređenju sa onima koji ne piju.

Kosti

Povišeni nivo silicijuma u ​​pivu može povećati gustinu kostiju.

Pobošljane funkcije mozga

Kod žena jedno pivo dnevno povezano je sa smanjenim rizikom od dijabetesa tipa 2 i poboljšanom funkcijom mozga. Takođe, istraživanja kažu da je manje verovatno da će osobe koje piju pivo oboliti od Alzheimerove bolesti i demencije.

Niži krvni pritisak

Prema studijama žene koje umereno piju pivo imaju niži krvni pritisak za razliku od onih koje piju vino ili druga žestoka pića.

Sadrži vitamine, minerale i vlakna

Pivo sadrži vlakna, vitamine B, kalcijum, magnezijum i selen. Holandsko istraživanje je pokazalo da žene koje piju pivo imaju 30% više vitamina B6 od onih koje ne piju.

IZVOR: TW / @ninanijenadimak

Autor: redportal.rs

#pivo

#tviter

#žena