Video o oduševljenju dece kada shvate da su dobili psa za kućnog ljubimca postao viralan

Video koji je objavljen na italijanskoj Fejsbuk stranici Il giardino di Chicco&Daisy, posvećenoj ljubiteljima pasa, postao je planetarno viralan, reklo bi se iz prostog razloga što je mnoge podsetio na godine detinjstva kada su nam sitnice poput dobijanja kućnog ljubimca mnogo više značile.

Osim što su deca sa video snimka oduševljena dobijanjem psa, psiholozi tvrde da je korisno za decu da imaju ovakve ljubimce u svojoj blizini u ranim godinama.

Naime, mnoga istraživanja su utvrdila da psi ne samo da smanjuju anksizonost, stres i razne strahove kod dece (uključujući i onaj najstrašniji koji deca imaju, strah od ostavljanja) već smanjuju i indeks telesne mase koji poslednjih decenija skoro nezaustavljivo skače u svim evropskim zemljama, kako kod odraslih tako i kod mladih.

Neobično je i da su deca uzrasta od 7 do 9 godina u jednoj studiji pokazala da imaju veće poverenje u pse nego u ljude, ali i kao nosioce komfora i samopouzdanja. Sudeći po mališanima na ovom snimku, verujemo da to i nije toliko teško utvrditi.

IZVOR: FB / Il giardino di Chicco&Daisy

Autor: redportal.rs

#Psi

#deca

#kučići

#ljubimci