Ona je svom dedi srpskog porekla napisala i divnu pesmu

Na 65. Evroviziji održanoj u Roterdamu pobedu su odneli Italijani, a drugo mesto zauzela je Francuska, koju je predstavljala Barbara Pravi. Srbija je ove godine na Evroviziji 12 poena dala Francuskoj, 10 Finskoj i 8 Italiji

Kada je Barbara Pravi, predstavnica Francuske na Evroviziji čula da je od Srbije dobila najveći broj poena nije mogla da sakrije sreću, emocije su je preplavile, a pored toga što je od strane naše zemlje najviše ocenjena za nju je ovo bilo posebno dirljivo iskustvo jer pevačica vuče korene iz Srbije.

U trenutku kada je saopšteno da 12 poena od Srbije dobija Francuska, Barbara nije krila oduševljenje pred kamerama, pa je na srpskom vikala: "Deda, deda!". 💖

IZVOR: TW / @srbtmylmdemi

Barbara se preziva Pjević, a umetničko ime Pravi izabrala je u čast svom dedi i srpskim korenima. Njen deda s majčine strane je iz Iraka, a s očeve iz Srbije. Stoga je umetničko prezime Pravi, kako tvrdi, uzela u čast svom dedi iz Srbije.

IZVOR: YT / Barbara Pravi

- Osećam se Srpkinjom zato što volim svog dedu. Volim istoriju svoje porodice. Osećam se Irankom jer volim njihovu poeziju - rekla je Barbara za Wiwibloggs nedavno.

Koliko je ponosna na svoje poreklo govori i to što je snimila pesmu Deda.

Autor: redportal.rs / informer.rs

#Barbara Plavi

#Francuska

#deda

#poreklo