Fanovi igre u Japanu prave svoja okupljanja kojima rekreiraju scene iz omiljene igrice

Voleli ste da igrate Super Mario Kart, i imali ste beskrajne sate zadovoljstva igrajući ga sa svojim prijateljima? E sad stiže veliko iznenađenje - u Japanu zagriženi fanovi mogu da ga igraju i uživo! Bar na neki način. 😊

Naime, više firmi se specijalizovalo za iznajmljivanje vozila specijalno napravljenih tako da izgledaju kao iz ove igre, tako da ih fanovi mogu iznajmiti i voziti kroz ulice Tokija, Osake i Kjota.

Foto: LADBible/nepoznato

Ove vožnje koštaju uglavnom oko 70 dolara na sat vremena, a osim vožnje kroz velike gradove uključuje i nošenje maski likova iz igrice, prenosi japanski list Vojadžin (Voyagin). Osim japanskih vozačkih dozvola, prihvatljive su i internacionalne vozačke dozvole.

Budući da je sve vezano za Super Marija megapopularno u Zemlji izlazećeg Sunca, nije teško pretpostaviti da su korisnici ovoh vožnji prezadovoljni ovim iskustvima, pogotovo što one predstavljaju vrstu zanimacije koja je i u vreme korone bezbedna, a ipak podrazumeva određen socijalni kontakt.

Foto: LADBible/nepoznato

Ko zna, možda nekome i kod nas padne na pamet da bi mogao ovako nešto da uradi. Uvereni smo da bi naišao na pozitivan odjek.

Autor: redportal.rs

#Japan

#obožavaoci igre

#super mario karting

#uživo