Ko bi rekao da iza svega stoji nagon za samoodržanjem?

Poznati američki glumac i bivši ragbista Teri Kruz, čija je pojava na velikim i malim ekranima najviše poznata po neobičnoj kombinaciji mišića koje poseduje i smisla za humor, priznao je u nedavnom intervjuu da je postao takav - jer je morao. 😲

On je o svojim iskustvima dok je odrastao pričao u emisiji Running Wild with Bear Grylls na televiziji NBC.

- Kada sam imao svega 5 godina shvatio sam da ću morati da radim na fizičkoj snazi, jer je moj otac često premlaćivao moju majku. Mislio sam zato da ću jednog dana ja morati da se borim s njim - rekao je Kruz u razgovoru sa proslavljenim avanturistom i autorom emisija o divljini Berom Grilsom, koji je i voditelj ove emisije.

Međutim, tu nije kraj priče o Kruzovim stremljenjima i razvoju veština. Naime, po njegovim rečima, naučio je da bude duhovit kako bi uspeo da razveseli svoju majku koja je često plakala i prosto bila nesrećna.

- U mojoj kući je bilo dosta tuge, znaš. Otac mi je bio alkoholičar i nasilnik, a sećam se da sam mogao svoju majku da nasmejem i da mi je to nešto značilo. Kada bih uspeo, njen smeh je odzvanjao celom kućom. To mi je ostalo i danas, volim kada ljude nasmejem i kada vidim da se osećaju dobro zbog nečeg što sam ja uradio ili rekao - dodao je 52-godišnji glumac.

Grils ga je onda pitao da li se ikada suprotstavio svom ocu, na šta je Kruz odgovorio potvrdno, ali da se taj trenutak desio skoro 30 godina kasnije od njegovog shvatanja da će mu snaga biti neophodna.

- Godine 2000. na Božić sam sa porodicom otišao kod svojih kući, i on je tada rešio da je opet udari. Mislim, prošle su godine da je nije ni pipnuo, ali tad je rešio da to uradi. Odmah sam rekao da deca izađu napolje i da unutra ostanemo samo nas dvojica. I da, tad sam pretukao svog oca. Sećam se da je molio, molio, a ja sam sve vreme mislio `eto vidiš, tako je bilo mojoj majci sve vreme`. I eto Bere, kunem ti se, mislio sam da ću se osećati bolje kad završim, ali nisam. Ležao je dole, krvareći i plačući, ali nisam se ni malo bolje osećao. Ostavio me je bez ičega - iskreno je priznao Kruz u ovom emotivnom priznanju.

Istina, godinama kasnije Kruz se javio psihologu kako bi sredio svoj odnos sa svojim ocem, na kraju mu priznavši da mu je zahvalan što ga je doneo na svet.

- Tada smo se zagrlili plakajući. Ja sam samo želeo da budemo srećna porodica i da on voli moju majku kao što smo je mi, deca, voleli. Tada sam shvatio da smo to prevazišli - rekao je glumac kroz suze.

Doduše, on je dodao da odnos sa njegovim ocem i dalje nije najbolji, ali da su stvari dosta normalnije nego ranije. Kako sam kaže, ključni momenat je bio taj što je mogao da nađe nešto na osnovu čega bi bio u stanju da mu oprosti, posle čega se sve ipak izmenilo.

Kao što se može videti, hrišćanstvo ipak ima najbolje savete i dalje, zar ne?

IZVOR: FB / Running Wild with Bear Grylls 

Autor: redportal.rs

#Teri Kruz

#bildovanje

#majka

#nasilnik otac