Stanje koje dečak ima naziva se trifalija

Dečak iz Iraka ispisao je istoriju nakon što je postao prvo dete na svetu koje se rodilo s tri penisa, kako piše u izveštaju lekara. Stanje koje dečak ima naziva se trifalija i – kao što smo već istakli – nikad pre nije zabeleženo!

Lekari iz Kurdistana objavili su svoj izveštaj o slučaju u medicinskom časopisu International Journal of Surgery Case Reports, navodeći da je neidentifikovanom detetu tek u trećem mesecu otkriveno ovo neobično stanje.

Nije sasvim jasno zašto odmah nije detaljno pregledano, ali roditelji, iz grada Duhok, doveli su sinčića u bolnicu jer je imao oteklinu u skrotumu i “dve izbočine”. Ili su oni barem tako mislili. Detaljnim pregledom lekari su otkrili da je dečak zapravo imao dva penisa dužine dva centimetra i jedan dug jedan centimetar.

Foto: Pixabay.com

Međutim, mališanovi penisi nisu radili poput funkcionalnih organa, jer nisu imali uretru iz koje bi mokrili i nije odmah bilo jasno da li su povezani s dečakovim reproduktivnim sistemom. Prema izveštaju, samo je jedan od dodatnih penisa imao “glavu”, prenosi LADbible.

Ovo stanje toliko je retko da se događa jednom u pet ili šest miliona porođaja i često postoje značajne razlike od slučaja do slučaja. Prvi put je ovako nešto zableženo davne 1609. godine. Međutim, za sve to vreme nijedno dete nikada nije bilo rođeno s tri penisa.

Zabeleženo je oko 100 slučajeva u kojima su se dečaci rodili s dva penisa, a u nekim od tih slučajeva oba organa su funkcionisala. U Indiji se tvrdilo da je rođen dečak s tri penisa i bez anusa, ali to nikad nije zapisano u medicinskom časopisu i stoga ne može da se proveri.

Tim iz Iraka rekao je da u ovom slučaju dečaku nisu otkrili druge zdravstvene probleme, a istraga je otkrila da tokom trudnoće nije bio izložen alkoholu ili drogama. Dakle, ni lekari nemaju pojma kako se ovo dogodilo, prenosi Prva.rs.

Autor: Prva.rs / redportal.rs

#beba

#irak

#novorođenče