Neverovatan prizor uslikan na istočnim obalama zemlje

Australijski naučnik i fotograf Mark Zimbicki (Mark Ziembicki) je nedavno prilikom boravka na istočnim obalama Južne Afrike uslikao neverovatan prizor trenutka kada je ogroman krokodil pojeo mladunče ajkule u svega par zalogaja.

Fotografije ovog događaja su brzo stekle viralan status, budući da se radi o sceni koja se zaista ne viđa često. Ono što je mnoge začudilo jeste činjenica da se ovaj veliki nilski krokodil, koji inače ima oko 700 kilograma, našao na obali slane vode u kojoj ova bića ne obitavaju.

Foto: Media Drum World/Mark Ziembicki

Po samom Zimbickom, do toga je došlo zbog nekoliko faktora koji su se spojili.

- Nedavne jake kiše u ovom regionu su omogućile ušću reke Sveta Lucija da se pomeri dublje u slane vode Indijskog okeana , što je omogućilo krokodilima da uđu u kontakt sa vrstama koje žive u slanim vodama - objasnio je on.

Zimbicki je inače zapravo pratio drugog krokodila, kada je jedan od članova njegove ekipe primetio šta se dešava na drugoj strani obale. Nilski krokodili inače mogu da dostignu težinu do 750 kilograma, tako da ovaj krokodil spada među veće primerke svoje vrste. Prosečna njihova masa je, međutim, dosta manja - oko 220 kilograma.

Ovo mladunče ajkule, nažalost, nije imalo sreće. 😥

Autor: redportal.rs

#Krokodil

#ajkula

#australija

#pojeo