Još jednom se pokazalo da na posao ne treba ići praznog stomaka

Izgleda da pljačkanje tuđih kuća može biti naporan posao, što automatski može da se odrazi na vaš apetit. To se svakako desilo jednom provalniku u gradu Gavelsbergu, u nemačkoj državi Severnoj Rajni-Vestfaliji, sada već davne 2012. godine.

Provalnik je, dok je već radio svoj posao, našao parče parizera (oni kažu kobasice) u frižideru, pa je rešio da uzme griz. Ono što nije znao jeste da je time ostavio svoj DNK na ostatku parizera, koji je policija uspela da pronađe posle pljačke.

Istina, taj DNK im nije puno značio do skoro, kada je jedan 30-godišnji Albanac uhapšen zbog nekog drugog zločina. Budući da su mu kao deo standardne procedure uzeli i DNK uzorke, ispostavilo se da su identični kao oni sa parizera koji je ostao posle pljačke pre skoro 10 godina, tako da će ovaj gladni provalnik odgovarati i za to.

Na prvi pogled bi se reklo da je danas mnogo lakše biti inspektor nego ranije. Šta bi detektivi iz vremena Šerloka Holmsa dali za ovakve metode?

Autor: redportal.rs

#Nemačka

#parizer

#uhvaćen provalnik