Gde prestaje privlačnost a počinje karikatura?

Poznati maneken sa mreža Luka Marčesi (na Instagramu ga možete pratiti na nalogu @lucamarchesi_lm) je na svom Tiktok profilu objavio vežbu koju koristi za jačanje vilica, kao i rezultate tih vežbi. Snimak je odmah postao viralan, ali su se stručnjaci malo zgrozili. Zapravo, kažu da sa ovakvom vrstom vežbi ne treba da se preteruje.

Marčesi je video objavio prošle nedelje, pokazujući da za vežbe vilice koristi neku neobičnu plastičnu napravu (sa oprugom valjda?) koju, uslovno rečeno, žvaće.

Međutim, doktorka Martina Hodžson je upozorila korisnike da nipošto ne rade ovakve stvari, budući da mogu da naprave velike probleme.

- Preterano razvijeni vilični mišići mogu dovesti do migrena i velikih bolova u temporomandibularnom, odnosno viličnom zglobu. Postoje mišići koji spajaju vilicu s jagodicama, pomoću kojih žvaćemo, tako da ovo nikako nije preporučljivo - rekla je ona u izjavi za medije.

Ona je ipak rekla da za Marčesa postoji lek, ako bude upao u probleme zbog ovakve vilice.

- Ja bih mu prepisala ubrzgavanje botoksa, ali ne kao estetsko sredstvo već u svrhu opuštanja mišića i opuštanja moguće upale - objasnila je ona.

I pre no što je Hodžinsonova pitana za mišljenje, mnogima se Marčesijev izgled nije svideo. Jedan od duhovitijih komentatora je primetio da će se Marčesi pretvoriti u trougao ako tako nastavi 😂, ali mi se nadamo da će se zaustaviti na vreme.

View this post on Instagram

A post shared by Luca Marchesi ⭕ (@lucamarchesi_lm)

IZVOR: IG / @lucamarchesi_lm

Autor: redportal.rs

#Luka Marčesi

#stručnjaci

#vežbanje vilice

#vilica